Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΑΚΟ
Ο «Οργανισμός για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας», τον οποίον εκπροσωπώ ως Γεν. Γραμματέας, ιδρύθηκε στην Καβάλα το 1984 από τον κ. Ευάγγελο Πετράκη (Συνταξιούχο Δικαστή) και είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο. Ακολούθησε ο δεύτερος Οργανισμός στην Αθήνα το 1985. Την ιδέα του ενστερνίσθηκαν και άλλοι και έκτοτε δημιουργούνται όμοιοι όμιλοι και σε άλλες πόλεις, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, όπως στις : Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πειραιά, Πάτρα, Πύργο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λευκωσία (Κύπρος), Μελβούρνη, και Αδελαΐδα (Αυστραλία).
Από το 2001 έχουμε δημιουργήσει δευτεροβάθμιο όργανο την ΠΟΔ-ΔΕΓ, η οποία θα συντονίζει τις προσπάθειας μας.
Στους σκοπούς του Οργανισμού περιλαμβάνονται :
α) η προβολή της ανάγκης για καθιέρωση μίας Γλώσσας ως κατεξοχήν διεθνούς,
β) η τεκμηριωμένη παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Ελληνικής Γλώσσας ως ιδιαιτέρως επαρκούς και πρόσφορης προς κάλυψη αυτής της ανάγκης, και
γ) η διάδοσή της σε όλους τους λαούς της γης.
ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΜΑΣ
1ον
Τό Περιοδικό μας και 2ον Τά Παγκόσμια Συνέδρια1
. Τό Περιοδικό μαςΟΔΕΓ Αθηνών εκδίδει τριμηνιαίο περιοδικό ανελλιπώς από τον Ιανουάριο του 1990 με τίτλο :
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»,
το οποίον αποστέλλεται σε 73 χώρες, σε όλες τις έδρες Κλασικών Σπουδών, σε Ελληνικές Κοινότητες του εξωτερικού, Ελληνοφώνους, Φιλέλληνες κ.λ.π.
Η φιλοσοφία του περιοδικού μας ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση, την οποίαν κατέθεσε στο Μοντραί ο
Αγγελος Σικελιανός, ενώπιον του «Διεθνούς Συνεδρίου για μια Παγκόσμια Ομοσπονδιακή Οργάνωση» : « ... σας προτείνω σήμερα ως διεθνή γλώσσα της Ομοσπονδίας την Νεοελληνική, που είναι η αληθινή θυγατέρα και η νόμιμη κληρονόμος της αρχαίας, από την οποίαν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί άντλησαν, ως από πηγή των πηγών, το αληθινό νόημα του ανθρώπινου πολιτισμού στο σύνολό του».2.
Τά Παγκόσμια ΣυνέδριαΔιοργανώνονται ανά τριετία
[1990 Δίον Πιερίας, 1993 Καβάλα, 1996 Αρχαία Ολυμπία και 1999 Χανιά] Παγκόσμια Γλωσσικά Συνέδρια, στα οποία διαπρεπείς Ελληνες και ξένοι Ακαδημαϊκοί και Πανεπιστημιακοί αναπτύσσουν θέματα σχετικά με την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Το 5ον Παγκόσμιο Γλωσσικό Συνέδριο έγινε στην Καβάλα τον Μάιο-2002 (9-13).Η μακροχρόνια σοβαρή ενασχόληση μας με αυτό το αντικείμενο μας κατέστησε γνωστούς σε όλους τους κύκλους - κυβερνητικούς, τοπικής αυτοδιοικήσεως, ιδιωτικούς φορείς - και κατά καιρούς μας έχουν συμβουλευθεί η έχουμε συνεργασθεί μαζί τους.
Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα
δίκτυο συνεργασίας με το Υπουργείο Εξωτερικών (μέσω του Γρηγόρη Νιώτη), με το ΕΙΥΑΠΟΕ (μέσω του Προέδρου του Δημήτρη Γλάρου), με την Υπερνομαρχία (Θεόδωρος Κατριβάνος), με την Νομαρχία Αθηνών, με την Νομαρχία Κορίνθου, με Δήμους (Βύρωνα, Δραπετσώνας, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Κηφισιάς, Χολαργού, με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, με Υπουργούς, π. Υπουργούς, Βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης, Στέλιος Παπαθεμελής, Παναγιώτης Κρητικός, Βύρων Πολύδωρας, Σπ. Σπυλιωτόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης κ.λπ. ΕΛΕΤΟ, ΣΚΕ, ΙΕΛ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΦΕΕ, ΣΦΕΒΑ, Σύλ. Φίλ. Γκρετσ. Σαλεντ.(Ιωάννινα), Ακαδημία Κορίνθου, Σύλ. Κωνσταντι/λιτών κ.λπ.Εχουμε όμως δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ και στο
εξωτερικό Μέσω του περιοδικού και των Παγκοσμίων Συνεδρίων δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κύκλος γνωριμιών. Αυτό είχε αποτέλεσμα την έναρξη συνεργασιών με άτομα, Συλλόγους, Φορείς, Σχολεία, Καθηγητές και Πανεπιστήμια σε όλον τον Κόσμο. [Η.Π.Α. - Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Ιωάννης Σιόλας (Νέα Υόρκη), Αριστοτέλης Μιχόπουλος (Βοστόνη), Σοφία Μετζάκη (Αλαμπάμα), Ελληνικές Κοινότητες και Συλλόγους, Μεξικό - Ναταλία Μορελεόν, Χιλή - Μιγκουέλ Καστίλιο Ντιντιέ (βραβείο Ακαδημίας), Αργεντινή - Ελληνικές Κοινότητες και Συλλόγους, στην Ευρώπη, Ισπανία - Χοσέ Λουί Ναβάρο (Αντιπρόεδρος στο Ευρωκλάσσικα), Φρανσίσκο Ροντρίγκες Αντράντος (βραβείο Ακαδημίας), Βασκωνία - Χουάν Χοσέ Πουχάνα Άρτσα ( διετέλεσε Πρόεδρος της Γερουσίας των Βάσκων επί 2 συνεχείς τετραετίες - Πλάτωνα, Χαρακτήρες Θεοφράστου, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Βασκωνίας - Αριστείδης Πολυάναξ, πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο), Ιταλία - Παλέρμο - Ρενάτα Λαβανίνη, Αντωνία Σοφικίτου, Ρώμη - Κωνσταντίνος Νίκας, Πρίντιζι - Μαουρίτσιο Φουζάρο, Ισαβέλλα Μπερναρντίνη, Γερμανία - Κολωνία - Βόλφγκανγ Ντέκερ, Στουτγκάρδη - Ντίτερ Μότσκους, Γαλλία - Ρεϊμς - Μαρία Δελλατόλα, Ρενέ Ζακουίν, Ουγκαρία - Μοχάυ Άντρας, Ρουμανία - Έλενα Λαζάρ, Ουκρανία - Κίεβο - Ναταλία Κοσένκο, Μαριούπολη - Ναταλία Μπάσενκο, Κ. Μπαλαμπάνωφ, Λετονία, Ρωσία, Παλαιστίνη, Συρία, Ινδίες, Αυστραλία.Εγινε λοιπόν γνωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας φορέας που αν κάποιος απευθυνθεί σε αυτόν θα έχει τουλάχιστον κάποια απάντηση...Και έτσι αποφασίσαμε :
Α.
ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.Β.
ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.Γ.
ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
Α.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΧΡΗΜΑΤΑ1. Από τον
Νοέμβριο του 2000, ενισχύονται οικονομικά και με εκπαιδευτικό υλικό Φροντιστήρια διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής στον χώρο της Βορείου Ηπείρου.2. Συγκεντρώθηκε και απεστάλη εκπαιδευτικό υλικό στον Ελληνικό Σύλλογο
«ΑΡΓΩ» της πόλεως Γκορλόφκα της Ουκρανίας, ( τεύχος 7 (43) Ιούλ. - Σεπτ. 2000 σελ. 698).3. Ενισχύθηκε με Λεξικό και εκπαιδευτικό υλικό το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο «
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην Ραμάλλα της Παλαιστίνης.4. Ενισχύθηκε με εκπαιδευτικό υλικό
η διδασκαλία της ελληνικής στην Τασκένδη στο Ουζμπεκιστάν (αξίας 100.000 δρχ.) και δημιουργείται Φροντιστήριο Ελληνικής Γλώσσας σε συνεργασία με το Προξενείο μας στην Τασκένδη στην πόλη Κοκάνδη (150 χιλιόμετρα από την Τασκένδη) - (με 20.000 δρχ. τον μήνα).5. Επίσης ενίσχυσε με εκπαιδευτικό υλικό
Φροντιστήρια διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής, στην Χερσόνησο της Ουκρανίας, στην Λεττονία και όπου αλλού του ζητήθηκε.Β. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ (ΓΚΡΗΚΟ
)Ο ΟΔΕΓ πέραν του βασικού στόχου του, αποσκοπεί και στην διατήρηση συνεχούς επικοινωνίας με αποδήμους και ελληνόφωνους του εξωτερικού και στην ενίσχυση των προσπαθειών τους για διατήρηση της προγονικής γλώσσας τους.
Για τον λόγο αυτό :
1.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ2.
ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ3.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ
Από το 1997, με σκοπό την ενίσχυση της «Γκρήκο» και την διατήρηση των σχέσεων των Ελληνοφώνων Ζωνών με την Ελλάδα, διοργανώνουμε μεταξύ των μαθητών της Ελληνοφώνου Ζώνης της Απουλίας διαγωνισμό Εκθέσεως.
Ο διαγωνισμός εκθέσεως μεταξύ των μαθητών στην Σαλεντινή Ελλάδα κατέστη πλέον επιτυχημένος θεσμός. Με τις φιλοξενίες δε και των ατόμων 3ης ηλικίας ο Σύλλογος μας έγινε γνωστός και είναι ο πιο αγαπητός φορέας της Ελλάδος σε όλες τις ηλικίες του Σαλέντο.
Με τις παροτρύνσεις και την αγάπη που απλόχερα σκορπίσαμε, ενεργοποιήσαμε άτομα όχι μόνον να μάθουν Ελληνικά αλλά και να ασχοληθούν με τις παραδόσεις τους, την τοπική Ελληνική διάλεκτο ακόμα και να εκδόσουν λεξικά και βιβλία.
Εμείς λοιπόν με το έργο μας αυτό, προετοιμάσαμε το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας τον Ιανουάριο του 2001.
180 συνολικά μαθητές - μαθήτριες των Γυμνασίων επελέγησαν και φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα μαζί με τους καθηγητές τους. Κατά την διάρκεια των φιλοξενιών πραγματοποιούνται επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους (Ακρόπολη, Σούνιο, Μαραθώνας, Αρχαία Κόρινθος, Δελφοί), εκδρομές στα νησιά του Αργοσαρωνικού και μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας.
Επίσης έχουμε φιλοξενήσει κατόπιν συνεννοήσεως με τον «Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων» 5 Ελληνόφωνες οικογένειες (μέλη τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων) στην νήσο Ανδρο, (τεύχος 5 (41) ) Ιαν. - Μάρτ. 2000 σελ. 481, τεύχος 6 (42) Απρ. - Ιούν. 2000 σελ. 627 και 7 (43) ?ούλ. - Σεπτ. 2000 σελ. 680).
Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε φιλοξενήσει σε 3 χρονιές 100 άτομα 3ης ηλικίας και έχουμε οργάνωση κοινές εκδηλώσεις με διαφόρους φορείς.
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
1.
Ενίσχυσε με 200.000 δρχ. τον Πολιτιστικό Σύλλογο CU.MEL.CA (Ενωση Ελληνοφώνων της Καλαβρίας) για την διδασκαλία της Γκρεκανικής (Ελληνο-Καλαβρέζικης Διαλέκτου).2.
Ενίσχυσε με 200.000 δρχ. το Γκρίκο-Ιταλο-Ελληνικό λεξικό για να στηρίξει την Γκρήκο της Στερνατίας (Απουλία).3.
Ενίσχυσε με την βοήθεια του ΥΠΕΠΘ και ΕΙΥΑΠΟΕ, με εκπαιδευτικό υλικό το Ελληνόφωνο χωριό Κωριλιάνο.3. ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
1.
Πραγματοποιήθηκε αποστολή (η μοναδική από Ελλάδα) 50 ατόμων, μελών των Ομίλων μας, για τα Θυρανοίξια του Ναού του Αγίου Νικολάου (Ιανουάριος 2000) στην πόλη Λέτσε της Νοτίου Ιταλίας. Κατόπιν ενεργειών της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Λέτσε Ισαβέλλας Μπερναρντίνι, σέ συνεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ορθόδοξη Μητρόπολη Ιταλίας και την Καθολική Επισκοπή Λέτσε. Στην εκκλησία (16ου αιώνα), πού παρεχωρήθη για τον εκκλησιασμό των 700 Ελλήνων φοιτητών του Πανεπιστημίου του Λέτσε, ομάδα φοιτητών κατασκεύασε το Τέμπλο και τα Αναλόγια.Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε τα Ελληνόφωνα χωριά της Σαλεντινής Ελλάδας και προσφέραμε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό υλικό σε Δήμους, Σχολεία και Πολιτιστικούς Φορείς των Ελληνοφώνων. (Περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗO ΓΛΩΣΣΑ», τεύχος 5 (41) Ιαν. - Μάρτ. 2000 σελ. 484 - 488).
2.
Επίσης ο ΟΔΕΓ μετέσχε (1998, 1999, 2000 και 2001) στην διοργάνωση πολλών Συνεδρίων, που πραγματο-ποιήθηκαν στην Απουλία για την διάσωση της Ελληνο-Σαλεντινής διαλέκτου. με την παρουσίαση Ανθολογίου Σύγχρονων Γκρεκάνων ποιητών, με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ", στο Λέτσε της Ιταλίας (Οκτώβριος 2000) με θέμα "Ο θαλασσοδρόμος Ελληνικός Πολιτισμός στην Ευρωπαϊκή Ηπειρο και οι Αποικίες της Μεγάλης Ελλάδος" με την συνεργασία των Πανεπιστήμιων του Λέτσε και των Αθηνών και από την αιγίδα της «UNESCO». Στην συνέχεια οι Σύνεδροι (100 άτομα) επισκέφθηκαν την Ελληνόφωνη Σαλεντινή Ελλάδα και παρέδωσαν εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό υλικό σε Δήμους, Σχολεία και Πολιτιστικούς Φορείς. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έτους Γλωσσών ηγηθήκαμε αποστολής 25 ατόμων μελών από την τοπική αυτοδιοίκηση.Γ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
1. Προκηρύχθηκαν προγράμματα υποτροφιών για μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας σε αλλοδαπούς με την συνεργασία του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΔΕΛΤΑ», (τεύχος 5 (41) Ιαν. - Μάρτ. 2000 σελ. 422).
Στα προγράμματα αυτά έχουν καλυτερεύσει τις γνώσεις τους στην Ελληνική καθηγήτριες από το Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας (Γεωργία) και το Πανεπιστήμιο ανθρωπιστικών Σπουδών της Μαριούπολης (Ουκρανία).
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1.
Γίνονται ενέργειες για την έκδοση Ελληνο-ουκρανικού Λεξικού (δεν υπάρχει) σε συνεννόηση με τους συγγραφείς τους Καθηγητές, του Πανεπιστημίου του Κιέβου (Νίνα Κλιμένκο, Αλέξανδρο Πονομαρίβ, Ευγένιου Τσερνούχιν) και τον Πρόεδρο του "ΕΙΥΑΠΟΕ" και την Ακαδημία Αθηνών. Ηδη δοκίμιο του Λεξικού έχουμε προωθήσει για αξιολόγηση σε Επιτροπή Καθηγητών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Για τον σκοπό αυτό έχουν συγκεντρωθεί 1.750.000 δρχ. (Ακαδημία Αθηνών, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Υπερνομαρχία).2.
Γίνονται ενέργειες για την εγκατάσταση Δορυφορικής Κεραίας στην Απουλία (Νότιος Ιταλία) για την λήψη του σήματος της Ελληνικής Κρατικής Τηλεόρασης στην Σαλεντινη Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο του Λέτσε.Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας των Ελληνοφώνων Δήμων και του Πανεπιστημίου του Λέτσε παρέδωσε ο ΟΔΕΓ Αθηνών και η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λέτσε Ισαβέλλα Μπερναρντίνι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γρηγ. Νιώτη. Τα έξοδα κατασκευής και εγκατάστασης των απαραίτητων μηχανημάτων θα καλυφθούν (κατόπιν ενεργειών μας) με την προσφορά της Ελληνικής Εταιρείας «ΜΑΤΕΛ».
3.
Σε συνεργασία με τον "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ", τον Δήμο του Οτραντο, την Ομοσπονδία των Ελληνοφώνων Δήμων της Σαλεντινής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο του Λέτσε θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση αφίξεως (αρχαίων) αποίκων με δύο Τριακοντόρους στο Οτραντο (Αρχ. Υδρούς) της Νοτίου Ιταλίας (Μάιος 2002) - υπό την Αιγίδα της Ουνέσκο και του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος.4.
Πραγματοποιούνται ομιλίες και Συνέδρια όπως το 3ο Συνέδριο με θέμα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ" (Αθήναι, 1-3 Νοεμβρίου 2001) σε συνεργασία με την "ΕΛΕΤΟ" (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ) και την συμμετοχή των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ιονίου, του Γαλλικού Ινστιτούτου, του "ΕΛΟΤ" (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ), του "ΙΕΛ" (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΟΥ) και του "ΠΣΕΜ" (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ). Ομιλίες : Ελληνες ποιητές και αναβίωση Ολυμπιακών αγώνων, Οι Ελληνικές πόλεις του Αλέξανδρου στό Αφγανιστάν (Πώλ Μπερνάρντ).5.
Παρέχεται ηθική και υλική συμπαράσταση σε αλλοδαπούς φοιτητές καθ’ όλη την διάρκεια του έτους (εξεύρεσης οικίας, μερικής απασχόλησης, σίτισης κ.λπ. - Πόντιοι φοιτητές Παντείου).6.
Παρέχεται βοήθεια σε αλλοδαπούς φοιτητές για παρακολούθηση προγραμμάτων εκμαθήσεως Ελληνικών σε Ιδρύματα της Ελλάδος (υποτροφίες ΙΚΥ, Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών κ.λπ.) και του εξωτερικού.7.
Μετά από Ελληνοϊταλικό διαγωνισμό ποιήσεως και σε συνεργασία με την Ακαδημία της Ρώμης (Accademia Internationale per propaganda Culturale), υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Αθηναίων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων παρουσιάστηκε ανθολόγιο με 36 Ελληνες και 20 Ιταλούς σύγχρονους ποιητές τον Δεκέμβριο του 1996,8.
Τον Αύγουστο του 1999, σε συνεργασία με το ΤΥΠΕΤ φιλοξενήθηκαν στην Χαλκιδική 10 μαθητές και ο συνοδός τους από τους Σαρακατσάνους ομογενείς μας της Νοτ. Βουλγαρίας (Καζανλάκ και Σλίβεν).9.
Διοργανώνουμε Διαγωνισμό αρχαίας Ελληνικής με συμμετοχή μαθητών 3ης Λυκείου από Ελλάδα και Κύπρο, κατόπιν εγκρίσεως των υπουργείων Παιδείας. Υποστηρίζεται από την Βουλή των Ελλήνων, φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση.10.
Συμβάλλαμε στην δημιουργία φορέα για την προστασία της Ελληνικής Γλώσσας με επωνυμία "Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά" με 140 ιδρυτικά Μέλη από την, Ακαδημία, Πανεπιστήμια, π. Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, βουλευτές όλων των κομμάτων, προεδρεία του Συμβουλίου επικρατείας, ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανώτατους Στρατιωτικούς κ.λπ. από όλη την Χώρα.
Φίλιππο Σασεότη - Ντερντούζ (Ομοιότητες Ελληνικής - Σανσκριτικής).
1786 Αγγλος Δικαστής (Καλκούτα) - Σέρ Ουίλιαμ Τζόουνς - κοινή πηγή Ελληνική - Σανσκριτική - Λατινική.
1813 Αγγλος ιατρός - φιλόσοφος Τόμας Γιάνγκ - Ινδοευρωπαϊκή θεωρεία.
Βάσκος φιλόσοφος Φεντερίκο Γκρούντβιχ Σαγκρέντο. Η Σανσκριτική προήλθε από την Ελληνική.
ΕΠΙΣΗΜΟ site ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ